Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten


Onderstaande ESFA gezondheidsclaims zijn van toepassing:

Goed voor het immuunsysteem

Dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.Er zijn verschillende soorten auto-immuunziekten, die elk op hun eigen manier het lichaam schaden, doordat ze ontstekingen veroorzaken in weefsels, cellen en organen.

 

In het overzicht zijn al diverse auto-immuunziekten opgenomen zoals bijvoorbeeld multipele sclerose, ziekte van Crohn, diabetes type 1 en reumatoïde ziekten.

Er zijn te veel auto-immuunziekten om ze allemaal specifiek te benoemen. Kenmerkend zijn de onstekingen. In onderstaand artikel wordt daarop ingegaan onder het kopje ‘Inflammation’. De conclusie daarover is hieronder weergegeven. 
Van dit artikel is alleen de samenvatting online te lezen. Neem even contact op als je interesse hebt in het hele artikel.

 

Very long-chain n-3 fatty acids and human health: fact, fiction and the future (Calder, 2018)


De ontstekingsremmende werkingen van EPA en DHA zijn uitvoerig gedemonstreerd en de onderliggende mechanismen worden steeds beter begrepen. Hoge doses omega-3 vetzuren kunnen worden gebruikt voor het behandelen van ontstekingsaandoeningen zoals bijvoorbeeld Reumatische Artrits, terwijl lagere doses waarschijnlijk een rol spelen bij de bescherming tegen de ontwikkeling van allergieën bij kinderen en laaggradige ontstekings-aandoeningen op volwassen leeftijd.


Powered by webXpress