Waarom visolie


Heb jij de beste balans? 


Bijna overal is balans belangrijk. Vaak weten we het wel als we uit balans zijn. Maar…….. gek genoeg weet bijna niemand hoe het er voor staat met zijn/haar vetzuurbalans. Terwijl dat zelfs letterlijk van levensbelang kan zijn! Nu denk je misschien: "overdrijf niet zo”……. Uhmmm, dat doen we niet…Theorie:
Er zijn duizenden onderzoeken gedaan naar het gebruik van visolie bij reumatoïde ziekten. Conclusie: Het gebruik van een hoog gedoseerde visolie heeft een positief effect op veel ziekte-gerelateerde klachten. (Gioxari et al, 2018)
Praktijk:
Anne Brit raakte door de ziekte van Bechterew arbeidsongeschikt. Zij geeft aan dat ze door het gebruik van de door ons geselecteerde olie haar leven heeft teruggekregen.

Als je er nog nooit van hebt gehoord ben je één van de velen. Als je er wel van hebt gehoord en denkt dat het wel goed zit met jouw balans: Checken kan nu. 


Veel ellende op gezondheidsgebied kan worden voorkomen en/of hersteld door je even te verdiepen in jouw vetzuurbalans. 


Waarom juist vetzuren?


Wellicht vraag je je af waarom juist die vetzuurbalans nu zo belangrijk is. 
Vitaminen en mineralen zijn dat toch ook?

Enja, dat klopt. Echter…door een disbalans in de vetzuren functioneren de celmembranen (=vliesje/bekleding om de cel) in al je cellen niet meer goed. Gezonde celmembranen bieden een veel betere basis voor het opnemen van voedingsstoffen. Dus ook vitaminen en mineralen. Een goede vetzuurbalans is dus essentieel voor jouw lichaam om je voeding inclusief allerlei vitaminen en mineralen goed op te kunnen nemen. En daarmee is je vetzuurbalans cruciaal voor een goede gezondheid dus!!!


Hoe kun je beter zorgen voor jouw 100.000 Miljard cellen?

Theorie:
Omega-3 vetzuren kunnen een belangrijk gezondheidsvoordeel opleveren bij de preventie van hart- en vaatziekten (Calder, 2018).
Praktijk:
De leverancier van de visolie die wij geselecteerd hebben, biedt voor mensen die nog geen hart- en vaatziekten hebben (gehad), gratis een verzekering aan, als zij de olie minimaal 6 maanden gebruiken. De verzekering keert  € 5.000,- uit als je na die 6 maanden alsnog een hartinfarct of beroerte krijgt.

De belangrijkste essentiële vetzuren zijn twee families van vetten: de omega-3 en omega-6 vetzuren. De omega-3 vetzuren zitten o.a. in vette vis, lijnzaadolie, chiazaad, hennepzaad en walnoten. De omega-6 vetzuren zitten vooral in plantaardige vetten, margarines en kant-en-klare-produkten. Doordat ons voedingspatroon de afgelopen decennia enorm is veranderd, krijgen wij nu veel meer omega-6 vetten dan vroeger binnen en heeft bijna niemand in de ‘westerse’ wereld een goede omega 6:3 balans. Ideaal is die verhouding 1:1. Tegenwoordig wordt de verhouding 5 (voor de omega-6):1 (voor de omega-3) als acceptabel beschouwd. Echter in de westerse wereld zit bijna iedereen boven de 15:1. En dat kan hele vervelende gevolgen hebben.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een onevenwichtige balans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren verantwoordelijk is voor laaggradige ontstekingen in je lichaam. Je cellen functioneren namelijk niet meer goed als deze balans verstoord is en je krijgt dan zogenaamde laaggradige (=sluimerende) ontstekingen. Je voelt ze niet zoals bij een echte ontsteking, maar ze spelen sluimerend een belangrijke rol bij allerlei soorten klachten en ziekten. Nog maar een paar: hoge bloeddruk, diabetes, artritis, astma, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, etc.

Een overmaat aan omega-6 vetten kan zelfs ook een belangrijke oorzaak zijn van allerlei stemmingen, gedragsstoornissen, concentratieproblemen, slaapproblemen en ADHD bij kinderen.


Door de verhouding van omega-6 tot omega-3 vetten te verlagen naar een verhouding van 5:1 of lager zijn veel van de schadelijke effecten van een teveel aan omega-6 vetzuren ongedaan te maken of te voorkomen.Waarom deze site!

Met deze site willen we:

  • jou uitdagen je vetzuurgehalte te meten door de vingerpriktest te doen (dat kun je gewoon zelf thuis doen) en je omega-3 gehalte te verhogen.

  • Mensen informeren over de vetzuurbalans, zodat ze klachten en ziekten kunnen voorkomen, verminderen en/of herstellen.
  • Zorgen dat er meer aandacht komt voor het gegeven dat met een hoogwaardige visolie, en DUS zonder bijwerkingen, heel veel klachten/ziekten zich niet meer voordoen, ze verminderen of herstellen. Er is wetenschappelijk bewijs te over!!! En praktische ervaring ook.
Theorie:
Toename van omega-3 vetzuren, met name DHA, kunnen de leesvaardigheid en het gedrag van kinderen met ADHD verbeteren. De Britse studie waarin dit is aangetoond, illustreert dat een verlaagde DHA-status ook significante effecten heeft op denken en gedrag van gezonde schoolkinderen zonder uitgesproken leer- en gedragsproblematiek zoals ADHD en dyslexie.
Praktijk:
Een jongetje van 10 jaar met ADHD had slaap- en gedragsproblemen. Hij bleek een vetzuurratio van 35,1:1 te hebben. Na gebruik van hoog gedoseerde visolie was dit na 4 maanden 4,8:1 en kon het jongetje veel beter slapen, voelde en gedroeg zich beter en kon zich beter concentreren (dit betreft een geanonimiseerde en daarom enigszins aangepast werkelijk gebeurd praktijk-voorbeeld)

 

Twijfel je nog?


Heb je bijvoorbeeld slechte ervaringen met visolie? 
Of wil je gewoon eerst alleen weten 'hoe je ervoor staat'? 

Wil je toch graag eerst nog meer achtergrondinformatie?

Neem gerust contact op met Greet Vonk. Zij beantwoordt graag je vragen (0613912658). 

Powered by webXpress